onsdag 29 februari 2012

Nästa FUR-kurs

Kommande Föda utan rädsla-kurs vi har är den 25 mars kl 13-15. Vår förlossningsförberedande kurs är en endagskurs.




Vi bjuder på fika i mitten av kursen och det är givetvis alltid okey att gå på toaletten och småäta under hela kursen. Vi vet ju hur det är att vara gravid!

Vi kallar kursen den "nya profylaxen" eftersom ordet profylaxkurs är det vi förknippar med förlossningsförberedande kurser. Profylax betyder ju egentligen bara förebyggande men förknippas idag med en viss sorts andning som används under förlossning.

I Föda utan rädslas modell pratar vi om de fyra verktygen andning, avslappning, rösten och tankens kraft. Jämfört med den traditionella profylaxkursen fokuserar vi på en naturlig och ljudlös andning och inte en andning som vi ska lära oss. Vi går också igenom en del teori som exempelvis värkens fysiologi - så att man vet vad som gör ont. Det vi känner till är alltid mindre skrämmande.

Stort fokus ligger på partnerns roll. Du kan läsa mer om det här. Att det är viktigt vet vi från forskning men också från våra par som upplever sig tryggare av detta fokus. Som en omföderska uttryckte det "jag känner mig trygg i att det inte bara är jag som ska föda". 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar