onsdag 14 december 2011

Tips till partnern under förlossningen

Här kan man hitta en bra artikel med tips till den som är med kvinnan under förlossningen.

Stödpersonens roll är så otroligt viktig under en förlossning. Ingen annan har en så betydande roll för hur förlossningen kommer att gå och upplevas av kvinnan.

Läskigt?

Ja, men också en otrolig gåva! Tänk vad du som stödperson är viktig, och vad du kan ge!

I vår förlossningsförberedande kurs Föda utan rädsla, läggs stort fokus på stödpersonens roll just av denna anledning. En av mina deltagare skrev så här efter kursen:

Lars gillade framförallt att han har någonting att rätta sig efter för att veta vad han ska göra och hur han ska agera. Jag känner mig lugn i och med att jag vet att han ser annorlunda på situationen samt att man nu har en metod att klänga sig fast i och i alla fall uppleva att man har kontroll över någonting under förlossningen.  

En partner som känner sig trygg skapar trygghet för sin kvinna! En trygg kvinna får oftast  en härligare förslossningsuppevelse oavsett hur själva förlossningen blir.

Glöm heller inte att ni inte behöver fixa det själva. Sjukv ården har svårt att fylla behovet av känslomässigt stöd som paret behöver vid en förlossning. Det kan därför vara kanon att ta med en doula –en egen stödperson till paret.

SONY DSC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar