fredag 8 juni 2012

Flyga med mage

Evas mage vecka 23.

CIMG5274CIMG5207

Magen och jag har varit ute och rest. Jag har med jobbet varit till Italien för en utbildning. Vi jobbade även fredag och onsdag (röd dag) så vi kunde ta kortare jobb-dagar och sedan tillbringa några timmar på stranden.
Det var skönt att gräva en grop för magen och kunna ligga på magen. Ler
Magen var också förtjust i all Italiensk mat.


Flyga när man är gravid
Före vecka 28 är det inga problem att flyga med magen. Ofta mår man ju också rätt bra mellan vecka 14-28 så det kan ju vara en perfekt tid för en resa. Efter vecka 28 kräver de flesta flygbolag intyg, det är bästa att kolla med det bolag just du reser med. Du kan heller inte längre få reseförsäkring som täcker förlossningsvård utomlands efter vecka 28. Här kan du läsa mer.


Annat att tänka på:
Stödstrumpor – minskar risken för åderbrock under flygningen. Motverkar “tunga” ben.
Svampinfektioner – var försiktig med blöta badkläder och tighta strumpbyxor som ökar risken för svampinfektion, något som du har lättare att drabbas av som gravid.
Bekvämlighet – det är svårare att sitta bekvämt med gravid mage så att flyga långt kan vara jobbigt. Ta med sköna skor att byta till (man kan ju alltid ha dem i handväskan och byta när fötterna ömmar). Du behöver mer vatten som gravid så kom ihåg att kompensera om du reser till varmt klimat. Det är okey att inte orka lika mycket som annars så det kan vara en idé att inte planera in ett för hektiskt schema.

1 kommentar:

  1. Underbart med gravidmage! Saknar det ibland, men mest saknar en det när den inte finns längre ;) Njut!Vacker magbild!

    SvaraRadera